رازهای نگهداری طولانی مدت کیف و کفش چرمی

تمیز کردن چرم

خرید کفش‌ و کیف چرم طبیعی، در واقع سرمایه‌گذاری‌ بلندمدتی است که اصالت و زیبایی را به هر نوع استایلی اضافه می‌کنند. اما مثل هر دارایی دیگری، باید از آنها هم به خوبی مراقبت مناسب شود تا این محصولات، عمر طولانی‌تر و باکیفیت‌تری داشته باشند. در این مطلب به روش‌های اصلی و کلیدی تمیز کردن چرم و نگهداری این سرمایه‌ها می‌پردازیم؛ روش‌هایی که کیف و کفش چرمی شما را در مدت طولانی، انعطاف‌پذیر، شیک و سالم نگه می‌دارد.

نوع چرم استفاده شده در کیف و کفش

اولین قدم در نگهداری لباس‌های چرمی، شناخت نوع چرمی است که در آنها استفاده شده. دو نوع اصلی چرمی که کیف و کفش با آنها ساخته می‌شود عبارتند از:

چرم تمام دانه یا دانه دار کامل:

این چرم در مرحله ساخت، برای از بین بردن دورنگی‌ها و نقص‌های طبیعی پوست، در معرض فرآیند هایی مثل سنباده‌کشی، براق کردن و … قرار نمی‌گیرد. ماندن این دانه‌ها و نواقص طبیعی روی چرم، باعث استحکام و عمر بیشتر این نوع چرم می‌شود. این دانه‌ها، به چرم امکان تنفس می‌دهند که این قابلیت موجب می‌شود رطوبت کمتری در آن ایجاد شود. چرم تمام‌دانه به جای اینکه به مرور زمان رنگ اصلی و زیبایی خود را از دست دهد، با برخورد دست و گذشت زمان بافتی مثل پتینه پیدا می‌کند. معمولا مبلمان چرمی و کفش‌های چرمی باکیفیت از چرم تمام دانه ساخته میشوند.

چرم بالا دانه:

این نوع چرم که بیشترین کاربرد را در ساخت لباس‌ و کیف و کفش چرمی دارد، از نظر کیفیت یک پله پایین‌تر از چرم تمام دانه قرار می‌گیرد. در این مدل، هنگام ساخت چرم، لایه داخلی از چرم اصلی جدا می‌شود و در نتیجه چرم بالا دانه، نسبت به چرم تمام دانه، کمی نازک‌تر و دارای انعطاف‌پذیری بیشتر است. سطح این چرم سنباده کشی می‌شود و درنهایت یک لایه به آن اضافه می‌شود که این کار، حالتی سردتر و قابلیت تنفس کمتری به چرم می‌دهد. نکته مثبت اینکه این فرآیند از ایجاد زنگار و بافت پتینه‌ای جلوگیری خواهد کرد و ظاهری یکدست‌تر به چرم می‌دهد. این نوع چرم، قیمتی تا حدی کمتر از چرم دانه‌دار کامل دارد و مقاومت آن در برابر لکه‌ها، ضربه‌ها و اثر دست، بیشتر از چرم مدل اول است.

روتین تمیز کردن چرم

تمیز کردن چرم بعد از هر بار استفاده، گرد و غبار و کثیفی‌های احتمالی را از روی آن از بین می‌برد و از تجمع آنها به مرور زمان و ایجاد آسیب به بافت چرم جلوگیری می‌کند. در ادامه یک روتین ساده اما تاثیرگذار برای تمیز کردن وسایل چرمی را معرفی می‌کنیم:

برس کشیدن

بعد از هر بار استفاده از کیف و کفش چرم طبیعی، ابتدا به کمک یک برس نرم و مرطوب (مثل مسواک) گرد و خاک و کثیفی‌های کل سطح آن را پاک کنید. دقت کنید که لابلای درزها و اطراف دوخت‌ها، محل تجمع گرد و غبار است. پس برس زدن این قسمت‌ها را فراموش نکنید.

تمیز کردن چرم

تمیز کردن نقطه‌ای

بعد از پاک کردن با برس یا مسواک نرم، باید لکه‌ها را پاک کنیم. به کمک یک دستمال میکروفایبر نرم که آنرا مرطوب (و نه خیلی خیس) کرده‌اید، ناحیه‌های کثیف شده را تمیر کنید. برای تمیز کردن به چرم فشار وارد نکنید و از مواد پاک‌کننده ساینده و جرم‌گیر هم به هیچ عنوان استفاده نکنید. زیرا بافت چرم در مقابل این مواد آسیب‌پذیر است.

شامپو بچه: اگر در هنگام تمیز کردن چرم ، لکه‌های کثیفی با آب از بین نرفتند، میتوانید از کمی شامپو بچه کمک بگیرید. شامپو بچه به دلیل نداشتن مواد شیمیایی قوی، پاک کننده خوبی برای چرم به شمار می‌رود. فراموش نکنید که بعد از پاک کردن لکه‌ها، با دستمال مرطوب اثر شامپو را پاک کنید.

این دو کار، حداقل روتین بعد از استفاده از وسایل چرمی است که عمر مفید آنها را بیشتر می‌کند.

تمیز کردن دوره‌ای

چرم طبیعی، به مرور زمان حالت خشک‌تری نسبت به روز اول خود پیدا می‌کند. برای نگهداری از حالت تازگی و انعطاف چرم لازم است علاوه بر روتین روزانه، هر یکی دو ماه یکبار کارهای زیر را هم برای تمیز کردن چرم انجام دهید:

یک دستمال میکروفایبر تمیز، یک پاک کننده مخصوص چرم که برای نوع چرم خاص شما طراحی شده است و یک کاسه آب ولرم آماده کنید.

مقدار کمی از پاک‌کننده را روی دستمال بریزید و با حرکات دایره‌ای دستمال را روی چرم بکشید و تمام سطح آنرا تمیز کنید. بعد، با یک دستمال تمیز و خشک، پاک کننده اضافی را از روی چرم پاک کنید و اجازه دهید در هوای اتاق خشک شود. این پاک‌کننده‌ها باعث می‌شوند انعطاف‌پذیری چرم به خوبی حفظ شود.

روغن‌های طبیعی: اگر پاک‌کننده مخصوص چرم در دسترستان نیست، می‌توانید از کمی وازلین هم برای نرم و مرطوب نگه داشتن چرم استفاده کنید. برای این کار، وازلین را با کمی آبلیمو ترکیب کنید و مرحله بالا را انجام دهید. فراموش نکنید که بعد از پاک کردن لکه‌ها، با دستمال مرطوب اثر وازلین را پاک کنید.

برای این کار تا حد ممکن از روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون و نارگیل و یا دنبه استفاده نکنید. زیرا به مرور زمان چرم شما را کدر و مات می‌کند.

نکته:

  • به هیچ عنوان برای زودتر خشک شدن چرم، آنرا زیر نور مستقیم آفتاب یا در معرض باد سشوار قرار ندهید.
  • اگر در مناطقی که آب و هوای خشک دارند زندگی می‌کنید، هر 1 ماه و اگر در مناطق مرطوب زندگی می‌کنید، هر 3 ماه این روتین تمیز کردن چرم را انجام دهید.

وسایل چرمی را کجا نگه داریم؟

محل نگهداری مناسب وسایل چرمی، جاییست که در معرض گرد و غبار، نور خورشید و رطوبت نباشند! به طور کلی، بهتر است آنها را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید.

اگر کیف و کفش چرم قرار است به مدت بیشتر از چند روز قرار است در کمد بمانند، داخل آنها را با کاغذ سبک پر کنید تا فرم خود را حفظ کنند. به خاطر داشته باشید که داخل کیف چرم و یا جیب‌های کت چرم وسایل سنگین قرار ندهید. این کار فرم چرم را تغییر خواهد داد.

همچنین اگر کفش چرم‌تان خیلی برایتان عزیز است، می‌توانید داخل آن قالب چوبی نگهداری از کفش قرار دهید تا هم رطوبت داخل کفش گرفته شود و هم فرم اصلی خود را به خوبی حفظ کند. برای این کار اصلا به سراغ قالب‌های پلاستیکی نروید.

آنها را داخل کاور توری قرار دهید تا از نشستن گرد و غبار روی وسیله چرمی جلوگیری کنند و همزمان اجازه عبور هوا به داخل را هم بدهند. به هیچ وجه از کیسه نایلونی برای این کار استفاده نکنید؛ چون رطوبت را داخل خود نگه داشته و به مرور، به چرم آسیب وارد می‌کند.

در این مطلب با نکته‌هایی برای تمیز کردن چرم که به طولانی‌تر شدن عمر کیف و کفش و وسایل چرمی شما کمک می‌کنند، آشنا شدیم. اگر سوالی در این زمینه دارید، در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست بازپرداخت